چرا علم نمیتواند خدا را رد کند؟

كنكاشي در افکار و باورها

 شنیدن قرآن به صورت آنلاین استغفار را فراموش نكن

چرا علم نمیتواند خدا را رد کند؟

چرا علم نمیتواند خدا را رد کند؟

?Why Science Does Not Disprove God

به نقل از سایت معتبر تایمز 

 چرا علم نمیتواند خدا را رد کند؟

But has modern science, from the beginning of the 20th century, proved that there is no God, 

اما علم مدرن از قرن بیستم شروع شد و این ایده را ارتقا داد که خدایی نیست

دکتر شریعتی و ایران باستان

دکتر شریعتی و ایران باستان

«اسلام را نگاه کنید، در همان بیست سال اول به اندازه ای چهره های درخشان طلوع می کند که در هزار سال ایران باستانی هرچه می گردی یکیش را نمی یابی!
این اواخر، در زمان انوشیروان و بعد از او به اسم چند طبیب و حکیم بر می خوریم اما چه زود دماغ سوخته می خرند! اسم ها همه خارجی است، بختیشوع و… آری، این ها دانشمندان روم شرقی اند که از ترس مسیحی شدن ژوستی نین دررفته اند و به اینجا آمده اند و دانشگاه گندی شاپور را ساخته اند، پناهندگان سیاسی اند. پس اوّلین دانشگاه ما را هم در عصر طلایی باستان، یونانی ها ساختند!

نکاتی پیرامون منشور کوروش

نکاتی پیرامون منشور کوروش

در سایت ویکیپدیا  در مورد منشور کوروش اینچنین آمده است:

«استوانهٔ کوروش بزرگ یا منشور حقوق بشر کوروش لوحی از گل پخته است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمان کوروش بزرگ هخامنشی پادشاه و بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی نگاشته شده‌است. نیمهٔ نخست این لوح از زبان رویدادنگاران بابلی و نیمهٔ پایانی آن سخنان و دستورهای کورش به زبان و خط میخی اکدی (بابلی نو) نوشته شده‌است. این استوانه در سال ۱۲۵۸ خورشیدی/ ۱۸۷۹ میلادی در نیایشگاه اِسَگیله (معبد مردوک، خدای بزرگ بابلی) در شهر بابل باستانی پیدا شده و در موزه بریتانیا در شهر لندن نگهداری می‌شود. این منشور یکی از بزرگترین نشانه‌های روحیهٔ بردباری در فرهنگ ایرانی است!!!»

مدت هاست(شاید از دوران جشن های دوهزار و پانصد ساله تا امروز) ترجمه ی این منشور به صورت جعلی در روزنامه ها،مجلات،اذهان مردم وامروزه در سایت ها و وبلاگ ها به این صورت منتشر شده است:

«اینک که به یاری مزدا تاج سلطنت ایران و بابل و کشورهای جهات اربعه را به سرگذاشته ام اعلام می کنم که تا روزی که زنده هستم و مزدا توفیق سلطنت را به من می دهد دین و آئین و رسوم ملتهائی که من پادشاه آنها هستم محترم خواهم شمرد و نخواهم گذاشت که حکام و زیردستان من دین و آئین و رسوم ملتهائی که من پادشاه آنها هستم یا ملتهای دیگر را مورد تحقیر قرار بدهند یا به آنها توهین نمایند»

مقایسه یاسای چنگیز و منشور کوروش

مقایسه یاسای چنگیز و منشور کوروش

منشور کوروش استوانه ایست که پس از فتح یک کشور و برای جلب نظر مردم آن نگاشته شده و از این رو برای فریب مردم ممکن است از عبارت های مردم دوستانه در آن استفاده شده باشد.
اما یاسای چنگیز قانون سراسری حکومت مغولان بود و فراتر از یک منشور تبلیغاتی بود.

شبهه مخالفین : اگر خدا خالق است پس چرا آشکار نمی‌شود؟

شبهه مخالفین : اگر خدا خالق است پس چرا آشکار نمی‌شود؟

قبل از این که حتی بگوییم که «چرا آشکار می‌شود و چرا آشکار نمی‌شود؟!»، ما با اصولی عقلی - که راه گریز و گزیری از آن نیست - به این می توانیم برسیم  که خدایی وجود دارد(می توانم اثبات کنم). خدایی که باید باشد و همیشه بوده است و این خدا خالق این چیزهایی است که حادث اند و لازم نیست همیشه وجود داشته باشند و او مبدأ این‌هاست. 

سخنان دکتر مصطفی محمود اندیشمند مصری پس از 30سال مادی گرایی و بازگشت به اسلام

سخنان دکتر مصطفی محمود اندیشمند مصری پس از 30سال مادی گرایی و بازگشت به اسلام

دکتر مصطفی محمود معروفترین دانشمند مارکسیست مصری که پس از 30سال شک در عقاید دینی دوباره به آغوش اسلام برگشت. او که با نوشتن کتاب(الله و الانسان ) درنفی متافزیک شهرت خود را درمیان روشنفکران مارکسیست کشور های عرب بدست آورد. دردوران تحصیل به عقاید اسلامی شک کرد.وبا گذشت 30 سال پژوهش و تحقیق درحوزه های گوناگونی مانند فلسفه.علم تجربی(ساینس). وعلوم انسانی . ادیان دوباره از میدان شک به یقین برگشت نمود و گم شده ی خود را در عرفان اسلامی پیدا کرد.

اوخود چنین میگوید:در مراحل بحران فکری کسی در صدد هدایت و ارشادم نبود بلکه مرا طرد میکردند وحاضر نبودند با من به بحث بنشینند و به پرسش های من پاسخی بدهند و همین امر باعث شد که تحیر وشک و تردید من بیش از 30 سال استمرار یابد.

او با نوشتن دو کتاب بنام های(سفر من از شک به سوی ایمان- و –حاکمیت شیطان ) به تمامی عقاید گذشته اش وداع گفت و خط بطلان کشید.

 

 

 

چند نکته اساسی درباره کتاب تاریخ طبری

چند نکته اساسی درباره کتاب تاریخ طبری

بسیار دیده می شود که معاندین دین مبین اسلام در ادعاهای خود از برخی منابع بهره می برند در حالی که به آن منابع حتی کوچک ترین اطلاعی ندارد . یکی از این کتب کتاب تاریخ طبری می باشد 

دوستانی که با ملحدین و اسلام ستیزان برخورد داشته اند می دانند که بسیاری از ملحدین  و اسلام ستیزان به محض اینکه به آنها می گوییم سند تاریخی ادعای خود را بیاورید ، فورا جلد و صفحه ایی از تاریخ طبری را در پیش روی ما قرار می دهند . 

ما در این نوشتار به بیان نکاتبی در باره این کتاب می پردازیم .

کریسمس؛ عیدی مبنی بر (توهم) یا (حقیقت) .... ؟

کریسمس؛ عیدی مبنی بر (توهم)  یا (حقیقت) .... ؟


آيا روز، ماه، و سال ميلاد مسيح -عليه الصلاة والسلام- مشخص است .... ؟

آیا عیسی علیه السلام در چنین روزی به دنیا آمده است ... ؟

آیا دانشمندان مسیحی بر تاریخ میلاد مسیح اتفاق نظر دارند ... ؟

آیا تاریخ میلاد مسیح تاریخی مبتنی بر ادله ی محکم وثابتی است ... ؟

آیا واقعا میلاد مسیح در فصل زمستان اتفاق افتاده است ... ؟

آیا در کتاب مقدس مسیحیان زمان میلاد مسیح مشخص است ... ؟

آیا شروع تاریخ میلادی تاریخی دقیق می باشد ... ؟

 

همه می دانیم که کریسمس نزد نصاری عید میلاد مسیح است ...

اغلب نصاری اروپای غربی بر این باورند است که میلاد مسیح در روز 25 دسامبر اتفاق افتاده است، این در حالی است که نصارای اروپای شرقی روز 7 ژانویه را روز میلاد مسیح می دانند.

در مقاله ی پیش روی شما نیم نگاهی به این قضیه انداختیم. (در ادامه مطلب)

تبریک گفتن به مناسبت سال نو میلادی یا هجری

تبریک گفتن به مناسبت سال نو میلادی یا هجری

سوال : آيا تبريك گفتن فرد مسلمان به مناسبت فرا رسيدن سال ميلادى و مولودى جائز هست يا نه؟

 

پاسخ :

تبریک گفتن عید کریسمس یا دیگر عیدهای دینی آن‌ها به اتفاق حرام است. ابن قیم «رحمة الله علیه» در کتاب احکام اهل ذمه (1/441) این مطلب را نقل کرده است و می‌گوید:

تبریک گفتن شعائر مختصّ کفار، به اتفاق حرام است، مانند: تبریک عید و روزه‌یشان که بگوید عید بر شما مبارک! و یا این عید بر شما مبارک باد! و مانند این‌ها.

اگر گوینده‌ این (تبریک) از کفر سالم بماند، این عمل از محرمات است، چنین تبریکی به منزله‌ی تبریک بخاطر سجده‌ی بر صلیب است، حتی گناهش در نزد الله بزرگتر و دشمنی‌اش بر الله سخت‌تر، از تبریک گفتن بخاطر شراب‌خواری، قتل، زنا و.... است.

بسیاری از کسانی که از دین آشنایی ندارند مرتکب این چنین گناهانی می‌شوند درحالی‌که از زشتی عملش بی‌خبر است و اگر کسی بر انجام‌ دهنده ی گناه، بدعت یا کفر تبریک بگوید، خودش را در معرض خشم و غضب الله تعالی قرار داده است.

تبریک اعیاد دینی کفار، حرام است وآنچه را که ابن قیم ذکر کرده است مؤید همین مطلب است، چون تبریک گفتن نوعی اقرار بر شعائر کفر و تأیید (و رضایت) وی به نفع عقیده آنان است، هر چند قلباً چنین کفری را برای خود نپسندد، اما برای فرد مسلمان حرام است که شعائر کفر را بپسندد یا آن‌ها را به کسی دیگر تبریک بگوید، چون الله تعالی این را نمی‌پسندد و...

الله تعالی می‌فرماید: ‌« إِن تَكْفُرُوا فَإِنَّ اللَّـهَ غَنِيٌّ عَنكُمْ ۖ وَلَا يَرْضَىٰ لِعِبَادِهِ الْكُفْرَ ۖ وَإِن تَشْكُرُوا يَرْضَهُ لَكُمْ .... » ﴿سوره مبارکه زمر آیه 7

(اگر کفران [نعمت] کنید الله از شما بی‌نیاز است و هرگز کفر را برای بندگانش نمی‌پسندد و اگر شکر او را به جا آوریدآن را برای شما می‌پسندد). 

والله می‌فرماید: « ... الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا .... » ﴿سوره مبارکه مائده آیه ٣

 (امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان آیین [جاودان] شما پذیرفتم). 

تبریک گفتن عید به آنان چه با فرد مسلمان همکار باشند یا نباشند؛ حرام است. حتی اگر اعیادشان را به ما تبریک گفتند ما نباید جواب تبریک‌شان را بدهیم؛ چرا که از اعیاد ما نیست و عید آن‌ها عیدی است‌ که مورد تأیید الله تعالی نیست، چرا که این عیدها یا در دین‌شان نبوده لذا بدعت است و یا مشروع بوده و به وسیله دین اسلام که الله تعالی محمد صلی الله علیه وسلم را با آن برای تمام بندگان مبعوث کرده، منسوخ گردیده است.

و در این رابطه الله تعالی می‌فرماید: « وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ »﴿سوره مبارکه آل عمران آیه ٨٥

 (هر کس جز اسلام دینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد و او در آخرت از زیان‌کاران است). 

به این ترتیب برای فرد مسلمان اجابت دعوت‌شان به این مناسبت حرام است چون این عمل از تبریک گفتن به آن‌ها بزرگتر است چرا که مشارکت با آن‌ها [در این عمل ناجایز] است و هم چنین بر مسلمان تشبیه به کفار در برگذارکردن جلسات به این مناسبت‌ها یا رد و بدل کردن هدایا یا توزیع حلوا، غذا دادن، تعطیل کردن کارها و... حرام است، به دلیل این که پیامبرالله صلی الله علیه و آله و صحبه وسلم می‌فرماید: «مَن تَشَبَّهَ بِقَومٍ فَهُوَ مِنهُم»: (هرکس خودرابه قومی تشبیه کند ازآن‌ها است).

ابن تیمیه رحمه الله در کتاب «اقتضاء الصراط المستقیم، مخالفة اصحاب الجحیم(ص(219)) می‌گوید: «مشابهت به آن‌ها در بعضی از اعیادشان موجب شادی و سرورآنان در عمل باطل‌شان می‌گردد و...»

حتی چه بسا که آن‌ها را به طمع بیاندازد تا فرصت را غنیمت بشمارند و ضعفا را به ذلت بکشانند، هر کس چیزی از این گونه اعمال را انجام دهد گناهکاراست فرقی ندارد که به خاظر سازش، دوستی، از روی شرم یا دیگر اسباب باشد. چون این سازش با کفار در دین است و از اسباب تقویت روحی کفار است و موجب افتخار کردن به دین‌شان می‌گردد.

از الله می‌خواهیم که مسلمانان و دین‌شان را عزت دهد، به آن‌ها توفیق ثبات در دین و یاری علیه دشمنان‌شان را عنایت فرماید که او قوی و عزیز است.

 

شیخ ابن عثیمین- مجموع فتاوای و رسائل(ج 3 ص 44)

تبریک اعیاد کفار

سکولاریسم و دمکراسی از دیدگاه اسلام

سکولاریسم و دمکراسی از دیدگاه اسلام

سکولاریسم و دموکراسی از دیدگاه اسلامسکولاریسم و دمکراسی دو ایدئولوژی غیر دینی و غیر اسلامی هستند که ساخته ی دست بشر است. بنابراین نه دمکراسی و نه سکولاریسم هیچکدام مورد تایید شرع نیستند و بر تمامی مسلمانان واجب حتمی و قطعی است که بر آندو برائت جویند.

سکولاریسم به معنی جدایی دین از سیاست است و این شعاریست که از کشورهای غربی برآمده است و برطبق این تفکر می بایست دین را از حکومت و اداره جامعه جداکرد و براساس این نظریه دین توانایی اداره حکومت و جامعه بشری را ندارد. البته این امر در مورد ادیان کسانی که این نظریه را مطرح کرده کاملا صادق است زیرا دین آنها دین تحریف شده ای است که همراه با تغیرات بشری و خرافات است و لذا نشات گرفتن چنین ایده ای در جوامعی که دارای دین تحریف شده و همراه با خرافاتی هستند مانند یهود و مسیحیت و یا بودائی و دیگر ادیان باطل دور از ذهن نیست و خرده ای بر آن نمی شود.

داستان جالب مناظره ی امام باقلانی با علمای مسیحی

داستان جالب مناظره ی امام باقلانی با علمای مسیحی

داستان جالب مناظره ی امام باقلانی با علمای مسیحی

 

روزی یکی از پادشاهان مسیحی نامه ای به سوی پادشاه مسلمانان فرستاد و از او خواست که یک عالم مسلمان را برای بحث و مناظره با عالمان مسیحی به نزدش بفرستد. وی ابوبکر الباقلانی را فرستاد. زمانی که وی به آن جا رسید؛ به او گفتند: اگر می خواهی به نزد پادشاه بروی باید به قوانین و شروط ما احترام بگذاری.

 

 

متن کامل گفتگو را در ادامه مطلب بخوانید ...

ارزش و مقام زن در اسلام (آیا اسلام برای زن عدالت را رعایت نمی کند؟) پاسخ های تامل برانگیز

ارزش و مقام زن در اسلام (آیا اسلام برای زن عدالت را رعایت نمی کند؟) پاسخ های تامل برانگیز

 

چرا در دین اسلام دیه مرد دو برابر زنه این عدالته؟

چرا یک مرد میتونه تا چهار زن بگیره ولی یک زن نباید غیر از یک شوهر داشته باشه؟
این عدالته؟

چرا شاهد بودن یک فرد راجب به یک مسعله دو زن مساوی با یک مرد هست؟
به این میگی عدالت؟

پاسخ ها نغز و تامل برانگیز این سوالات و سوالات دیگر در ادامه مطلب

اشو و اشوئیسم (عرفان اشو = عرفان سکس)

اشو و اشوئیسم (عرفان اشو = عرفان سکس)

باگوان راجینش اوشو با یک سری تفکرات و اعتقادات خاصی باعث شده تا شهرتی نسبی در میان مردمان جاهل و بی‌خبر از حقیقت پیدا بکند. اوشو در حقیقت با انکار مقدسات ادیان و همچنین مسائل رایج و بدیهی در میان همه عقلای عالم، تلاش کرده مریدانی را دور خود جمع کند. با کمی مطالعه و تحقیق درباره شخصیت کلی اوشو به این نتیجه می‌رسیم که او همانند بسیاری از همفکرانش در دوران کودکی، نوجوانی، و جوانیش دچار یک سری کمبودها و بی‌مهری‌هایی بوده است. و همین کمبودها و بی‌مهری‌ها در دوران بزرگ‌سالی به‌صورت نوعی عقده شهرت‌طلبی در او به بروز رسیده است.

اوشو داری عقاید و تفکرات بسیار حیرت‌انگیز و تعجب‌آوری است، به‌ طوری‌که خود را مدعی صاحب ‌نظری در هر مسئله و موضوعی می‌داند. در ادامه به برخی از افکار و عقاید راجینش اوشو می‌پردازیم.

 

شیطانیسم چیست؟ مراحل و انواع شیطان پرستی

شیطانیسم چیست؟ مراحل و انواع شیطان پرستی

قدرت پلید و مرموز شیطان همواره از آغاز زندگی بشر توهم زا وترس آفرین بوده است و برخی از انسان‌های ابتدایی برای آسودگی از شر او به تکریم و تقدیسش می‌‌پرداختند، تا به امروزکه در مدل‌های نوین و در قالب آئین‌هایی با ایدئولوژی خاص سر برآورده و به اسم شیطان پرستی در دنیا مطرح شده است.

سیر پیدایش شیطان پرستی از آغاز تا کنون را در سه مرحله و عنوان کلی بدوى، قدیمی و مدرن می‌‌توان نام برد که که پیرامون آنها مطالبی عنوان خواهیم کرد . 

اندر حکایت با کلاس بودن و روشنفکری

اندر حکایت با کلاس بودن و روشنفکری

مطلبی که در ادامه خواهد آمد ،مطالبی حقیقی و از واقعیت های جامعه امروز ما و از عمده معضلات و انکارات جامعه ما در اثر جهل و بی سوادی حاکم بر آن مبتنی بر تهاجم فرهنگی تسلط یافته بر جامعه ماست ...

 

تبریک کریسمس و ولنتاین و مناسبتای غربی میشه با کلاسی!

تبریک عید قربان و فطر شد عرب پرستی!

سفر مکه کسی بره، میگن چرا پولشو ندادی فقرا !

ولی از سفر تایلند و آنتالیای خوش که نمی گذره، میگه بالاخره آدمیزاده تفریح هم لازم داره !

 

 

 به ادامه مطلب مراجعه کنید ...

برخي از بدعتها و خرافات اهل تصوف از ديدگاه قرآن و سنت

برخي از بدعتها و خرافات اهل تصوف از ديدگاه قرآن و سنت

امروزه بدعت ها و انحرافات صوفیه بر کسی پوشیده نیست و اين شناخت و آشنایی و آشکارشدن حقیقت صوفیه با مطالعه آثار و کتب بزرگان صوفي حاصل شده است و این امر سبب شده است  که مومنان و خصوصا جوانان مسلمان از اين فرقه منحرف دست بکشند و آنرا عين خرافات بدانند والحمدلله . 

ما هم به نوبه خود در اینجا تعدادی از انحرافات و گمراهی های صوفیه و اهل متصوفه را که در کتبشان نقل گردیده ذکر و بیان می داریم تا حقیقت آنان بیش از پیش آشکار گردد . 

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید .....

حکم طریقت در اسلام چیست؟

حکم طریقت در اسلام چیست؟

بدون شک طریقت های صوفیه منکر هستند، و حتی بعضی از آنها کفر می باشند، و بعضی دیگرشان کفر نیست اما بدعت هستند، زیرا طریقتی که سلوک و پیروی آن واجب است همان طریق پیامبرمان محمد صلی الله علیه وآله و صحبه وسلم است. الله عزوجل می فرماید : « وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِی مُسْتَقِیمًا فَاتَّبِعُوهُ...» ﴿١٥٣﴾ (سوره مبارکه انعام). یعنی: «این راه مستقیم من است، از آن پیروی کنید». 
و فرمود : « وَهَذَا کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ مُبَارَکٌ فَاتَّبِعُوهُ...» ﴿١٥٥﴾ (سوره مبارکه انعام).یعنی: «و این کتابی است پر برکت، که ما (بر تو) نازل کردیم؛ از آن پیروی کنید».

و فرمود : « ... وَمَا آتَاکُمْ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا...» ﴿٧﴾ (سوره مبارکه حشر). یعنی : «آنچه را رسول الله برای شما آورده بگیرید (و اجرا کنید)، و از آنچه نهی کرده خودداری نمایید».

 

تاریخ پيدايش كلمه صوفی و صوفیه در اسلام ‏و آيا در اسلام فرقه ای به نام تصوف وجود دارد؟

تاریخ پيدايش كلمه صوفی و صوفیه در اسلام ‏و آيا در اسلام فرقه ای به نام تصوف وجود دارد؟

تصوف يا صوفيه يکي از فرقه هاي منحرفي است که بعد از ظهور اسلام بوجود آمدند. آنها در ابتدا بر محور تزکيه ي نفس حرکت مي کردند ولي بعدها با غلو در افکاشان به ايراد افکار و اعتقادات کفر آميزي همچون حلول پرداختند و حتي برخي از چهره هاي سرشناس صوفيه از جمله بايزيد بسطامي و محي الدين ابن عربي تکفيير و کشته شدند.

بني اسرائيل چه کساني هستند؟

بني اسرائيل چه کساني هستند؟

 

خداوند متعال فرموده است:

يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ ......﴿٤٧﴾سوره مبارکه بقره

«اي فرزندان اسرائيل! نعمتي را که به شما ارزاني داشته - ام به ياد بياوريد».

در تفسير آلوسي آمده است که: «اسرائيل» يک اسم غير عربي و مرکب است از «ايل» که يکي از اسماء الله است، و «اِسرا» که به معني عبد، برگزيده، انسان يا مهاجر است. و اسرائيل لقب حضرت يعقوب (عَلَيْهِ السَّلاَمُ ) است. سپس آلوسي گفته است که الله تعالی يهوديان را به اسرائيل نسبت داده است نه به يعقوب عَلَيْهِ السَّلاَمُ تا آنان را به طاعت و عبادت تشويق کند؛ چراکه واژه اسرائيل بيش از لفظ يعقوب عَلَيْهِ السَّلاَمُ در برگيرنده - ي اين مفهوم است. همانطور که اگر گفته شود اي پسرِ صالح از الله اطاعت کن نسبت به اي پسرِ زيد از الله اطاعت کن تشويق بيشتري در بردارد، چون انسان به طور طبيعي تمايل دارد که از آثار نياکان خود پيروي کند حتي اگر ناپسند باشد. (تفسير آلوسي، ج 1، صص 242 - 241)

پس منظور از بني اسرائيل ذريه ي حضرت يعقوب عَلَيْهِ السَّلاَمُ  از دوازده پسرش است (تفسير المنار، ج 1، ص 289). و اولين کسي که از بني - اسرائيل وارد مصر شد، حضرت يوسف عَلَيْهِ السَّلاَمُ پسر يعقوب (عَلَيْهِ السَّلاَمُ ) بود که بعدها برادرانش هم به وي ملحق شدند و بدين ترتيب نسل او در آنجا رو به افزايش گذاشت تا جائيکه گفته شده وقتي که بني اسرائيل از مصر خارج شدند، جمعيت آنان ششصد هزار نفر بود، و اين افزايش جمعيت در مدت چهارصد سال صورت گرفته است. (تفسير المنار، ج 1، ص 312)

توجه ::: در کتب یهود بنی اسرائیل به معنی غلبه کننده بر خدا و یا کشتی گرفته با خدا آمده است. این داستان از داستان کشتی گرفتن یعقوب با خدا، و یا فرشته ای از جانب خدا در عهد عتیق گرفته شده است که بعد از این مبارزه نام یعقوب به اسرائیل تغییر میکند ( کتاب مقدس عهد عتیق /  آفرینش ۳۲:۲۴-۳۲)

داستان کشتی حضرت یعقوب عَلَيْهِ السَّلاَمُ با خدا (نعوذ بالله) از تحریفات مطالب خرافی کتاب مقدس می باشد که امثال این گونه مطالب و خزعبلات در این کتاب به کثرت یافت می شود .

 همچنین در کتاب مقدس (عهد عتیق) لغت اسرائیلی به معنی دوازده قبیله بنی اسرائیل و همچنین به معنی مردم کشور اسرائیل قدیم است. در حدود قرن ۵ قبل از میلاد، بازماندگان دوازده قبیله بنی اسرائیل یهود(قبیله های جودا،شیمون، و بعضی از بنیامین و لوی) نامیده شدند.

 

منابع :

1- قرآن الکریم

2- تفسیر آلوسی

3- تفسیر المنار

4- التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج۱، ص ۸۴

5- کتاب مقدس عهد عتیق ( تورات)

 

 

يهوديان چه کساني هستند و چرا به اين اسم نامگذاري شده اند؟

يهوديان چه کساني هستند و چرا به اين اسم نامگذاري شده اند؟

در تفسير ابن عطيه آمده است که منظور از {وَالَّذِينَ هَادُوا} (آیه 62) در سوره ي مبارکه بقره، يهوديان هستند. و بدين خاطر به اين اسم نامگذاري شده - اند که گفته - اند: {إِنَّا هُدْنَا إِلَيْكَ} «به سوي تو بازگشتيم» بنابراين واژه - ي يهود از «هَادَ يَهُودُ» يعني بازگشت، گرفته شده است. يکي از شعراي عرب هم گفته است: إنّي امرؤ من مدحه هائدٌ «من کسي هستم که از ستايش او برگشته - ام».

عده - اي هم گفته - اند: يهود منسوب به يهوذا پسر يعقوب است که بر اثر تعريب دچار تغيير شده و به صورت يهود درآمده است.

زهراوي هم حکايت کرده است که يهود از تهويد به معني نرم و با وقار سخن گفتن گرفته شده است. ابن - عطيه در تفسير آيه {وَالَّذِينَ هَادُوا} در سوره ي نساء گفته است: واژه ي «هادوا» يا از «هَادَ» به معني بازگشت، و يا از يهوذا پسر يعقوب گرفته شده و بر اثر تعريب تغيير کرده است و يا اينکه از «تَهوَّد» به معني آرام و با وقار سخن گفتن يا حرکت کردن، گرفته شده است.

آلوسي در تفسير آيه {وَالَّذِينَ هَادُوا} در سوره بقره گفته است: يعني کساني که يهودي شدند. و واژه - ي «يهود» يا يک لفظ عربي است که از «هَادَ» به معني بازگشت و توبه کرد، گرفته شده است که در اين صورت علت نامگذاري يهوديان به اين اسم اين است که آنان از عبادت گوساله توبه کردند، و اين توبه کردن دشوارترين کار بود براي آن - ها، و يا اينکه واژه - ي «يهود» معرَّب «يهوذا» است که در اين صورت نام بزرگترين فرزند يعقوب بر يهوديان اطلاق گرديده است.

 

 

تعریف مسیحیت و اعتقادات اساسی آنها

تعریف مسیحیت و اعتقادات اساسی آنها

مسیح اسم حضرت عیسی عَلَيْهِ السَّلاَمُ است که پیروان وی خویش را مسیحیان می نامند. گفته میشود عیسی عَلَيْهِ السَّلاَمُرا بخاطر مسیح می نامند که در روی زمین خیلی سیاحت نموده بود، و یا اینکه مسیح گویند چون او بر مریضی دست می کشید به امر الله متعال شفایاب می شد، یا اینکه هنگام بدنیا آمدنش با چربی مسح شده بود(المفردات للاصفهانی، صـ: 468).و مسیحیان میگویند که عیسی عَلَيْهِ السَّلاَمُ بخاطری مسيح نامیده می شد که وی برای خدمت و فدا نمودن جانش بدنیا پای گذاشت (قاموس كتاب مقدس صـ: 860).

نقد داروینیسم ؛ آیا انسان تکامل یافته میمون است ؟+لینک دانلود مقاله

نقد داروینیسم ؛ آیا انسان تکامل یافته میمون است ؟+لینک دانلود مقاله

بنام یگانه آفریدگار عالم وجود الله متعال

موضوع : فرضیه داورین فرضیه ای بی اعتبار و فاقد سند علمی

بخش اول: آیا انسان تکامل یافته میمون است ؟ 

پروتوکلهاي صهيون فاش ميگويد: داروين يهودي نيست، اما ما به آساني دريافتيم که چگونه آراء و نظريات او را به گسترده ترين وجهي منتشر سازيم، و آنها را براي درهم کوبيدن دين و ويران ساختن عقيده بهترين حربه خود قرار بدهيم.

و بازهم همان پرتوکلهاي ميگويند: ما بوديم که پيروزي نظريه داروين و مارکس و نیچه را با ترويج و گسترش آراء آنان پیروز کرديم، و اثر اخلاق براندازي که علوم آنان در فکر مردم غير يهودي تزريق ميکرد کاملاً براي ما روشن و آشکار است. (فصل "اليهود الثلاثة" در كتاب "التطور والثبات فى حياة البشرية")

همچنین در پروتکل شماره 2 صهیونیزم بیان شده است : دقت كنيد كه ما چگونه موفق شديم داروينيسم ، ماركسيسم و نيچه‏ايسم را بال و پر بدهيم. يهوديان بايد به سادگى به اهيمت نقش ويرانگر نظريه ‏هاى بالا، روى ذهن و انديشه غيريهود پى ببرند.

اما تئوری داروین چه می گوید ؟

تئوری تکامل مي­گويد: اصل انسان و تمام موجودات زنده از يك حيوان بسيار ريز و كوچك شروع مي­شود و اين حيوان كوچك از آب به وجود آمده است؛ نسل اين حيوان در اثر تحولات و تغييراتي كه با گذشت زمان به خود ديده است، تغيير شكل داده تا اينكه به حالت موجود و صورت فعلی درآمده است و ويژگيها و صفات به دست آمده­ی اين نسل، به نسل­هاي بعدي منتقل شده و با گذشت ميليون­ها سال اين خصوصيات ریز و پست به خصوصيات والا و مترقي تبديل شده و تغییر و تحولاتی که محیط در آنها ایجاد نموده است، آن را به صورت انسان امروزی درآورده است.!!

این است خلاصه و مختصری از تئوری تکامل چارلز داروین انگلیسی اما اینک به بررسی دلایل داروین و طرفداران نظریه داروینسیم یا همان ترانسفورمیسم می پردازیم توجه داشته باشید که در اینجا هم دو نظریه متضاد با هم دیگر داریم :
 الف. فرضیه تکامل انواع یا «ترانسفورمیسم» که می گوید موجودات زنده در آغاز موجودات تک سلولی در آب اقیانوس ها و از لابلای لجن های اعماق دریا ها با یک جهش پیدا شدند.

ب. فرضیه ثبوت انواع یا «فکسیسم» که می گوید انواع جانداران هر کدام جداگانه از آغاز به همین شکل کنونی ظاهر گشتند.

بررسی علمی و منطقی نظریه تکامل ( نقد و رد داروینیسم )

بررسی علمی و منطقی نظریه تکامل ( نقد و رد داروینیسم )

بررسی علمی و منطقی نظریه تکامل ( نقد و رد داروینیسم )

حقیقت آن است که نظریه تکامل و منشاء گونه‌ها هنوز در حد فرضیه و نظریه هست و هیچ دلیل قطعی و یقینی برای اثبات آن وجود ندارد. لذا سؤالات و موارد مبهم بسیاری در این فرضیه به وجود می‌آید که هرکدام برای خود جایگاه ویژه‌ای داشته و قابل تأمل است و حتی بعضی از دلایل علمی را در رد این نظریه آورده اند که به بعضی از این دلایل اشاره می نمائیم:

الف ) شامپانزه ها تکامل یافته تر از انسان!!!

ب) تکامل نظریه ای اثبات نشده است

ج) فسیل‌ها تکامل را اثبات نمی‌کنند

د) هومولوژی‌” تکامل را اثبات نمی‌کند

و) زائده‌ها تکامل را اثبات نمی‌کنند

ز) چیزی به‌نام شکل ساده حیات وجود ندارد

ص) آیا اَشکال میانی وجود دارد

س) عدم قطعیت در اثبات شواهد

ط) نظم هرگز از بی‌نظمی ناشی نشده‌

ق) تصادفی استهزاءآمیز

ف) آزمایشات انجام گرفته

غ) عدم ارتباط انسانهای نئوناندرتال با انسانهای امروزی

ج) سردر گمی دانشمندان معتقد به نظریه تکامل

خ) زیست‌شناسی دارای قانون نیست


طی این مطلب موارد فوق را مطالعه و بررسی خواهیم نمود.

اثبات وجود خدا / اثبات وجود الله

اثبات وجود خدا / اثبات وجود الله

وجود خداوند سبحان یکی از حقایق بزرگ و روشنی است که فطرت، عقول و بصیرتها بر آن دلالت دارند و سه منبع دانش، وحی و تاریخ نیز ما را به سوی آن راهنمایی می کند.

در هر عصر و زمان فقط کسانی در باره وجود خدا مجادله کرده‌اند که شهوات و غرایض دنیوی بر آنان غالب بوده است. بنا به تعبیردانشمندان روان شناس، الحاد و انکار خدا نزد این گروه از انسانها یکی از حیله‌ها و دسیسه‌هایی است که دلالت بر عدم شعور و درک صحیح می‌کند. به همین خاطر بوده که پیامبران الهی در هیچ حالتی دست از اثبات وجود خدا برنداشته و تلاش می‌کردند تا ایمان به خدا را از هر نوع شرکی پاک کنند.

اما به هر حال برای مقابله با کسانی که در باره وجود خدا، مجادله می‌کنند و سعی در شبهه‌افکنی درمیان انسان‌ها دارند، لازم است مقداری در این موضوع مطالبی نگاشته شود تا اینکه ایمان به خدا بر اساس عقل استوار، پایه ریزی شود. اگر چه همه چیز در کاینات نشانه‌ای از وجود خداست که نیازی به آوردن دلیل هم نیست.

به قول شاعر:
آفتاب آمد دلیل آفتاب....

در طی این مطلب به طور خلاصه به بیان شش برهان خواهیم پرداخت:

1- دلیل فطرت

2- دلیل خلقت

3- دلیل مساوات و هماهنگی

4- دلیل تقدیر

5- دلالت وحی

6- دلایل تاریخ

بررسی دلایل انحراف و مشکلات جوانان

بررسی دلایل انحراف و مشکلات جوانان

دوستان ناباب


چه اتفاقی افتاده برای نسل های ما می افتد؟ چرا انحراف صورت می گیرد؟ چرا مردم راه واضح و مستقیم را رها می کنند؟ دلایلی که منجر به انحراف جامعه و به ویژه جوانان می شود، چیست؟!
یکی از دلایل انحراف جوانان ما آن است شخصی که سعی می کند به خدا نزدیک شود، ممکن است لحظه ای در صحبت یک دوست یا رفیق باشد و این دوست برای یک ساعت هم شده او را از حال و هوای پایبندی خارج می سازد. می توان گفت که اولین دلایل انحراف: دوستان و هم نشینان بد و فاسد می باشند، بلکه می توان گفت: این امر بزرگ ترین اسباب انحراف است، چون خیلی سخت است که جوان به تنهایی منحرف گردد، بی تردید کسی او را به سوی انحراف سوق داده است.

این سخنان می بایست در خانه به جوانان گفته شود، زیرا پدران و مادران همواره به فرزندانشان می گویند: با فلان پسر نشست و برخاست نکن! با فلان دختر هم نشین مباش. اما جوانان از دستشان دلخور و ناراحت می شوند: چرا این گونه با ما رفتار می کنند، چرا دنیا را بر ما تنگ و تاریک می گردانند؟ ولی متأسفانه گمراهی از همین جا و به همین صورت آغاز می گردد.

 

خیال خوشبختی

دلیل دوم: جست و جوی خوشبختی است. برخی از جوانان گمان می کنند که خوشبختی در انحراف است. به عنوان مثال مواد مخدر مصرف می کند، او انسانی است که در زندگی هیچ هدفی ندارد، پس سعی می کند با جست و جوی خوشبختی خیالی زندگی را فراموش کند.

این نکته ی بسیار مهمی است، شیطان همواره امور دست نیافتنی را در برابرت زیبا جلوه می دهد. بدین معنا که آن چه را نداری در نظرت زیبا و گوارا جلوه می دهد و به تو می گوید: خوشبختی این است. ممکن است شخصی همسری بسیار زیبا و خوش اخلاق داشته باشد که مایه ی خوشبختی اوست و همه چیز رو به راه است، اما شیطان حرام را در نظرش می آراید و آن شخص نزد زن دیگری که ممکن است در زیبایی و اخلاق از او پایین تر باشد، برود زیرا شیطان تو را بر آن می دارد که آن چه را که برای تو دست نیافتنی است از حلال خوبی که در اختیار داری، زیباتر جلوه دهد. این اتفاق برای بسیاری از جوانان می افتد. بسیاری از جوانان تحت عنوان خوشبختی، معتاد به مواد مخدرند، او تو را می فریبد و پایت را می گیرد، پس تو می لغزی و نابود می شوی.

 


فرزندانتان را واکسینه کنید

گمان می کنم مهم ترین دلایل انحراف، دوری از الله، ترک نماز و ترک مجالس ذکر است. یعنی مهم ترین چیز، تقرب و نزدیکی به الله است. یعنی رابطه ای میان تو و الله متعال باشد و این توصیه ای برای مادران است. مادر می ترسد که فرزندش بزرگ شود و به انحراف کشیده شود. او می خواهند فرزندانش را واکسینه سازد. خوب، برای جلوگیری از انحراف چه کاری انجام داده ای، او را به خوبی تربیت کرده ای؟ خوب است ولی کافی نیست، آیا اخلاق خانواده در سطح بالاست؟ بسیار زیبا، آن یکی اساس و این یکی دانه ی اصلی است ولی دین است که به خوبی از فرزندت محافظت خواهد کرد. بله دین! به فرزندت ارزش می دهد که او را در منتهای قدرت و پایداری قرار داده و فرزندت را از اولین روز از نمازگزاران می گرداند. ترک نماز از اموری است که باعث بسیاری از مشکلات سخت و دشوار می گردد. به همین جهت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و صحبه و سلم) به ما می آموزد: «الصلاة عماد الدین» (بیهقی از ابن عمرو) (نماز ستون دین است) و «علموا اولادکم الصلاة» (بزرا از ابوهریره) (به فرزندانت نماز بیاموزید.)

عجله کردن


از دیگر اسباب انحراف آن است که جوان بگوید: من به همه ی امور دین پایبند خواهم بود و پس از مدت کوتاهی توانایی مواظبت بر همه ی آن چه بدان می پرداخته است را در خود نمی بیند، پس خود را در حال سقوط می یابد و افسرده و ناراحت می شود و ما این سخن پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و صحبه و سلم) را به او می گوییم:

«إنّ هذا الدین متین فأوغلوا فیه برفق» (مسند احمد، از انس بن مالک) (این دین محکم و استوار است پس با نرمی بدان بپردازید.)

بنابراین یکی از اسباب انحراف آن است که ممکن است بیش از طاقت و توانت به دین بپردازی، پس گاهی اوقات با واکنشی معکوس مواجه شوی.


تقلید کورکورانه


یکی دیگر از دلایل واقعی انحراف، تقلید کورکورانه به ویژه از دنیای غرب است که به وسیله ی تلویزیون و رسانه ها به ما می رسد. ما همواره از امور ظاهری غرب که منجر به انحراف می شود تقلید می کنیم.

از جمله تقلیدهای کورکورانه: آرایش مو و دنبال مد بودن است. به من بگو از چه کسی تقلید می کنی؟ می خواهی چه کسی باشی؟ تو خودت کجایی؟ چرا شخصیت نداری که از تمدن خودت، دین خودت، پیامبر و اصحاب پیامبرت سرچشمه بگیری؟! چرا آنان برایت الگو نیستند؟! تقلید کورکورانه می تواند یکی از دلایل انحراف باشد.
  

فراغت و هدر دادن وقت

چنان که فراغت نیز از جمله اسبابی است که منجر به انحراف می گردد. رسول الله (صلی الله علیه و آله و صحبه و سلم) همواره می فرماید:

«نعمتان مغبون فیهما کثیر من النّاس الصحّة و الفراغ» (بخاری از ابن عباس).

(دو نعمت است که بسیاری از مردم در آن ضرر می کنند، سلامتی و فراغت.)

اوقات فراغت پسران یا دختران جوان از بیشترین اموری است که منجر به فاجعه می گردد. مشکل اصلی زن عزیز مصر که خودش را در اختیار یوسف قرار داد، این بود که وقت آزاد بسیار داشت. حال بنگرید به اوقات فراغتی که این جامعه در آن به سر می برد:

«‏ وَقَالَ نِسْوَةٌ فِي الْمَدِينَةِ امْرَأَتُ الْعَزِيزِ تُرَاوِدُ فَتَاهَا عَن نَّفْسِهِ ۖ قَدْ شَغَفَهَا حُبًّا ۖإِنَّا لَنَرَاهَا فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ ﴿٣٠ ‏  سوره مبارکه یوسف

(‏ ( خبر این موضوع در شهر پیچید و ) گروهی از زنان در شهر گفتند : همسر عزیز ( مصر ) خواسته است كه خادم خویش را بفریبد و به خود خواند . عشق جوان ، به اندرون دلش خزیده است . ما او را در گمراهی آشكاری می‌بینیم . ‏)

به همین جهت من به هر دختری که وقت آزاد دارد، سفارش می کنم که به این حالت نماند. برو رانندگی یاد بگیرد، اشکالی ندارد که به باشگاه بروی و در یک سالن سرپوشیده ورزش را یاد بگیری، البته نه در میان مردم. به آموزش زبان خارجی، کامپیوتر و اینترنت بپردازد، چون درست نیست وقت را هدر دهیم.

این دقیقاً همان چیزی است که عبدالله بن مسعود می گوید: مسلمان تا زمانی که وقتش از مال و ثروت نزدش گرانبها نباشد، به حقیقت ایمان پی نمی برد و همان گونه که در «اثر» آمده است: روزی نیست که بگذرد و به مردم نگوید: من روزی تازه و نو هستم و بر اعمالت گواه می باشم، پس مرا غنیمت بشمار، زیرا من تا روز قیامت باز نخواهم گشت.

روزی که می گذرد و تو هیچ بهره از آن نبرده ای، پس بسیار ضرر کرده ای. نفس هایت سرمایه ات هست، پس اساس عمرت تنها «نفس ها»ست و کسی که نفس هایش را هدر دهد، به الله قسم پشیمان خواهد شد.

ابن قیم گوید: هر نفس و هر عرقی که در غیر از طاعت الله خارج شود، روز قیامت به حسرت و پشیمانی تبدیل می گردد. دم و بازدم و عرقی که در هر چیز از تو خارج شود، در بیکاری، در هدر دادن وقت، روز قیامت تبدیل به حسرت و پشیمانی می گردد.


ماسک های تقلبی حرام


می بینیم که فتنه های اطراف ما بسیارند و مشکل فتنه آن است که به گونه ای پدیدار می گردد که گویی هیچ مشکلی در آن نیست یا حلال است، پس ما بلافاصله و بدون فکر آن را انجام می دهیم.

بنابراین از دیگر اسباب و دلایل انحراف: آن است که نامگذاری ها تغییر یافته است، پس معصیت خطرناک تبدیل به «آداب و رسوم» و کار حرام به «رفاهیت» و «تمدن» تبدیل شده است. مشکل این جاست که یک جوان رقصیدن بلد نیست! اگر از دختری در مجلس عروسی می رقصد بپرسی: چطوری چنین کاری می کند؟ گوید: نه! من جلوی کسی نمی رقصم، ولی این جا مجلس عروسی است و گر نه من هرگز این را نمی کردم. این کار نیز درست نیست و هیچ فایده ای ندارد. پس بیایید تا با هم معیارها و مقیاس هایی را مشخص کنیم، آن چه که پروردگار ما می گوید حرام است، هرگز و با عنوان فرهنگ، تمدن و رسوم نباید انجام شود.

من گمان می کنم که عدم شناخت و عدم فهم و درک رحمت پروردگار از دیگر دلایل انحراف می باشد. وقتی از شخص متعهد و پایبندی گناهی سر می زند می گوید: حتماً خداوند مرا نمی بخشد، چرا که من کارهای زشت و ناپسند بسیاری انجام داده ام، کار به آن جا می کشد که راه رها می کند، زیرا فراموش کرده است که سرورمان «آدم» خودش اشتباه کرد، در حالی که او همان کسی بود که خداوند فرشتگان را در برابرش به سجده درآورد، با این که مرتکب اشتباه شد. خداوند می فرماید:

«‏ وَإِنِّي لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَىٰ ﴿٨٢ ‏» سوره مبارکه طه

(‏ من قطعاً ( با غفران عظیمی كه دارم ) می‌آمرزم كسی را كه ( از كفر و گناه خود ) برگردد و ( به بهترین وجه ) ایمان بیاورد و كارهای شایسته بكند و سپس راهیاب بشود ( و این راه را تا آخر زندگی ادامه دهد ) . ‏)

حقیقت آن است که اصل بر رحمت، عفو و مغفرت الله متعال استوار است، پس کسی که این مفهوم را درک نمی کند، دچار معصیت گشته و می گوید: دیگر هیچ امیدی به مغفرت و آمرزش پروردگار نیست! چنین امری نیاز به تصحیح و اصلاح دارد.

 


سم های کشنده ی تلویزیون


از دیگر دلایل انحراف جوانان پیگیری کانال های ماهواره ای و اروپایی و نیز مشاهده ی فیلم های خارجی در مورد آداب اجتماعی است. پس مشاهده ی صحنه های اینترنتی و کانال های اباحی گری از جمله دلایل انحراف است. جوان از فرط تماشای چنین صحنه هایی تصور می کند که تمام دنیا شبیه آن چه دیده و مجسم نموده است، می باشد – از گفتن این امر واقعاً متأسفم – و این که همه ی زنان مثل زنانی هستند که او دیده است، زیرا او صحنه هایی را دیده و به مشاهده ی آن عادت کرده و اکنون با سایر زنان همان گونه رفتار می نماید.

در واقع این از خطرناک ترین اموری است که باعث خشم و غضب پروردگار می گردد. تصور کن که تو در مقابل پروردگار ایستاده ای و او تمام صحنه های لخت و معصیت آمیزی را که مشاهده نموده ای در برابرت به نمایش می گذارد.

جوانان! مواظب باشید. باید به خود بگویید: من هرگز این چنین صحنه هایی را تماشا نمی کنم. من نمی گویم که اینترنت و یا کانال های ماهواره ای حرام است، ولی در اینترنت چیزهایی هست که می توان آن را تصفیه نمود و در کانال های ماهواره ای نیز اموری هست که می شود آن را رمزدارد کرد، ولی آزادی در تماشای همه چیز، به خودت ضرر و زیان بسیار می رساند. من از جوانان خواهش می کنم: باید مقاومت کنند، باید به خود «نه» بگویند.

باید بدانیم که مشغول شدن قلب به اموری غیر از الله متعال و شناخت او، از مهم ترین و اساسی ترین دلایل است. او نمی داند که چرا به وجود آمده است، پس چه انتظاری از او داری؟ او در دنیا سرگشته خواهد بود و بدون شک تا زمانی که الله را نشناسد، شیطان او را به هر راهی خواهد کشاند. به همین جهت، ای کسی که از انحراف می ترسی، این فرمایش رسول الله (صلی الله علیه و آله و صحبه و سلم ) را بشنو:

«احفظ الله یحفظک احفظ الله تجده تجاهک، إذا سألت فاسأل الله و إذا استعنت فاستعن بالله».

(همواره فرامین الله را رعایت کن تا او نیز تو را حفظ کند، فرامین الله را رعایت کن تا او را در کنارت بیابی، وقتی تقاضا می کنی، از الله بخواه، وقتی یاری می خواهی از الله یاری جوی.)

یعنی: کاری کن که قلبت مملو از محبت الله باشد و الله را محور زندگیت قرار بده، به زیبایی پیوند و ارتباط با الله بنگر. الله تعالی در حدیث قدسی می فرماید: «و لا یزال عبدی یتقرب إلیّ بالنّوافل ...» (بنده ام همواره با نوافل به من نزدیک می شود ...) سنت های بسیاری را انجام بده، به ذکر پروردگار بپرداز، دو رکعت نماز شب بخوان، روزه بگیر و صدقه بده: «حتّی أحبّه فإذا أحببته کنت سمعه الّذی یسمع به و بصره الّذی یبصر به و یده الّتی یبطش بها و رجله التی یمشی بها» (تا این که او را دوست بدارم، پس وقتی او را دوست داشتم گوشش می شوم که با آن می شنود، چشمش می شوم که با آن می بیند، دستش می شوم که با آن کار می کند و پایش می شوم که با آن راه می رود.) می پرسی چگونه؟ بدین ترتیب که حرام را به تو نشان نمی دهد، می خواهی کالنال های اباحی گری ماهواره را تماشا کنی، نمی توانی! اگر حرامی را مشاهده نمودی اجازه ورود آن را به قلبت نمی دهد و اگر قلبت وارد شد تو را به فتنه نمی اندازد! و اگر مرتکب عمل حرامی شدی، از آن پند گرفته و می گویی: هرگز دوباره این کار را انجام نمی دهم.

اگر خواستی از مسیر انحرافی که هم اکنون جامعه را به کام خود می کشد، نجات یابی، به درگاه خداوند پناه ببر و وارد قلعه ی مستحکم پادشاه سبحان شو.
 

هدفت را مشخص کن


مهم ترین دلیل انحراف، نداشتن هدف مشخصی در زندگی است. ممکن است هر دوستی بیاید و به من بگوید: دلم گرفته است، بیا به این جا و آن جا برویم، این را بپوش، آن را امتحان کن!

بله، این نکته ی بسیار مهمی است. خطرناک ترین چیزی که باعث نابودی جوانان می گردد، این است که نمی دانند چه می خواهند. من داستان جالبی دارم با نام «آلیس در سرزمین عجایب» ما وقتی کوچک بودیم داستان دختری به نام «آلیس» را می خواندیم. آلیس سر دو راهی ایستاده بود، از این طرف برود یا از آن طرف؟ در این هنگام خرگوشی او را می بیند و می گوید: آلیس کجا می روی؟ گفت: نمی دانم. خرگوش به او گفت: حالا نمی دانی به کجا می خواهی بروی از هر یک از این دور راه که می خواهی برو! این سخنی که در زمان کودکی به ما گفته شده است، هم اکنون برای ما که بزرگ شده ایم و در سنین سی یا بیست سالگی به سر می بریم اتفاق می افتد.

خواسته هایت را در دنیا مشخص کن. شیرین ترین و گواراترین چیز در دنیا آن است که فرمانبردار الله باشی و در آخرت به بهشت بروی.

در واقع ما از دور به یکی از دلایل اشاره نموده ایم و من آن را از مهم ترین دلایل گفته شده می دانم و آن فروپاشیدگی خانوادگی است که جامعه ی ما به شدت از آن رنج می برد و باعث نابودی جوانان بسیاری شده است.
 

------------------------------

منبع: چون سخن از دل برآید لاجرم بر دل نشیند (ترجمه ی کتاب «کلام من القلب») / مؤلف:عمرو خالد

مترجم: سمیه اسکندری فر / انتشارات:حافظ ابرو

بحران هویت چرا و چگونه رخ می دهد ؟

بحران هویت چرا و چگونه رخ می دهد ؟

جدي ترين بحراني که يک شخص با آن مواجه مي شود در خلال شکل گيري هويت رخ مي دهد اين بحران بدان جهت جدي است که موفقيت در رويارويي با آن پيامدهاي بسياري داردو شخص که فاقد يک هويت متشکل است در خلال زندگي بزرگساليش با مشکلات متعددي مواجه خواهدشد اريکسون خاطر نشان مي سازد که براي هر فردي امکان دارد بحران هويت روي دهد و منحصر به دورة نوجواني يا جواني نيست ، از نگاهي ديگر بحران هويت اين گونه تعريف شده است : ”عدم موفقيت يک نوجوان در شکل دادن به هويت فردي خود ، اعم از اينکه به علت تجارب نامطلوب کودکي و يا شرايط نامساعد فعلي باشد ، بحراني ايجاد مي کند که بحران هويت يا گم گشتگي نام دارد. “ ( شرفي 1381 : 18 )

از ديدگاه دکتر ”خداياري فرد“ بحران هويت هنگامي آغاز مي شود که فرد نتواند ارزشها ونظريات والدين را به ميزان قابل توجهي با ارزش ها و عقايد دوستان ،همسالان و ساير افراد مهم در زندگي نوجوان بپذيرد و عمل نمايد و خود نيز نداند که کداميک از اين ديدگاهها با ارزش ها و معيارهاي او تطبيق مي کند و کار هويت يابي برايش دشوار و طولاني مي گردد چون نمي تواندهويتي واحد براي خود کسب نمايد و احتمالاً دچار بحران هويت مي شود . (1380 : 42).

در بحران هويت ، نوجوان شديداً دچار اضطراب و ناراحتي ذهني است به صورتيکه نمي تواند جنبه هاي مختلف شخصيت خويش را در يک خويشتن قابل قبول و هماهنگ ، سازمان دهد . به هنگام بحران هويت نوجوان در سه مورد يا بيشتر  از موارد زير دچار شک و ترديد است .

1-             اهداف بلند مدت

2-             انتخاب شغل

3-             الگوي رفاقت

4-             رفتارهاو تمايلات جنسي

5-             تشخيص مذهبي

6-             نظام ارزش هاي اخلاقي

7-             تعهد گروهي ( احمدي ،1377 : 3-29 )

بحران هویت و مراتب آن

بحران هویت و مراتب آن

1- بحران هویت چیست؟ 
آیا از نقش خود در زندگی مطمئن نیستید؟ آیا حس می‌کنید که «خود واقعی‌تان» را نمی‌شناسید؟ اگر پاسخ شما به این دو پرسش مثبت است، شما احتمالاً دچار بحران هویت هستید. عبارت «بحران هویت» توسط اریک اریکسون به کار برده شد. او معتقد بود که این یکی از مهمترین تعارضاتی است که افراد در فرایند رشد با آن روبرو می‌شوند.

به گفته اریکسون، بحران هویت، زمانی روی می‌دهد که فرد کشف کند به شیوه‌های مختلف و متفاوتی به خود می‌نگرد. علاقه اریکسون به مقوله هویت از دوران کودکی او آغاز گشت. او در یک خانواده یهودی بزرگ شد و از لحاظ شکل ظاهری شبیه اهالی اسکاندیناوی بود و خودش حس می‌کرد که به هیچیک از این دو گروه تعلّق ندارد. مطالعات بعدی اریکسون درباره زندگی فرهنگی در میان اقوام بومی شمال کالیفرنیا و نیز اقوام بومی داکوتای جنوبی به او کمک کرد تا ایده‌هایش درباره رشد هویت و بحران هویت را نظم و ترتیب بخشد.

اریکسون، هویت را بدین گونه توصیف می‌کند: «مفهوم درونی و ذهنی از خود به عنوان یک شخص. در این کاربرد معمولاًکیفیت مشخص می‌شود، مثلاً هویت جنسی، قومی یا گروهی».

2- پژوهش‌ها در زمینه هویت 
در مراحل رشد روانی اریکسون، ظهور بحران هویت در خلال سال‌های نوجوانی روی می‌دهد که در آن، افراد بین احساس هویت از یکسو و نامشخص بودن و آشفتگی نقش از سوی دیگر تقلا می‌کنند. پژوهشگر دیگری به نام جیمز مارسیا نظریه اولیه اریکسون را بسط داده است. طبق نظر او و همکارانش، تعادل بین هویت و گم‌گشتگی، بر اثر «تعهد» سپاری نسبت به یک هویت به دست می‌آید. مارسیا همچنین یک روش مصاحبه برای ارزیابی هویت و نیز چهار وضع مختلف هویت ارائه نمود. این روش به سه حوزه مختلف کارکردی می‌پردازد: نقش شغلی، اعتقادات و ارزش‌ها و روابط جنسی.

  • مراتب هویت
  • دستاورد هویتی هنگامی روی می‌دهد که یک فرد هویت‌های متفاوتی را درون خود کشف کرده و به یکی از آنها خود را متعهد ساخته است.
  • تعلیق وضعیت شخصی است که به طور فعال درگیر کشف هویت‌های مختلف درون خود است ولی هنوز به هیچکدام متعهد نشده است.
  • وقف وضعیت شخصی است که خود را به یک هویت متعهد ساخته بدون آن که برای کشف هویت‌های مختلف درونی خود تلاشی کرده باشد.
  • فقدان احساس هویت مستمر وضعیتی است که هیچکدام از بحران هویت یا تعهد سپاری به یک هویت مشخص وجود نداشته باشد.

پژوهشگران دریافته‌اند که آن‌هایی که به یک هویّت، تعهد قوی می‌سپارند، در مقایسه با بقیه، شادتر و سالمترند. کسانی که فاقد احساس هویت مستمر باشند، خود را در این جهان در مکان ثابتی حس نمی‌کنند و به جستجوی به دست آوردن حس هویت برنمی‌آیند.

در دینای امروز که تغییرات آهنگ شتابانی دارد، بحران هویت بسیار بیشتر از زمان اریکسون وجود دارد. کشف جنبه‌های مختلف درونی خود در زمینه‌های مختلف زندگی، شامل نقشی که در محیط کار، خانواده و روابط دوستانه داریم، می‌تواند به ما در تقویت هویت شخصی کمک کند.

ترجمه: کلینیک الکترونیکی روان‌یار

منبع

“Identity Crisis-Theory and Research”, Kendra Van Wagner, 
http://psychology.about.com

اسباب انحراف جوانان از دين چيست؟ ‏

اسباب انحراف جوانان از دين چيست؟ ‏

انحراف جوانان از دين عوامل زيادي است: مهم ترين عوامل دين گريزي جوانان
نداشتن علم و آگاهي، جهل نسبت به حقيقت اسلام و محاسن ديني، عدم توجه به قرآن كريم و كمبود مربي هايي كه كه داراي علم و توانايي بر شرح حقيقت اسلام براي جوانان باشند و بتوانند محاسن دين را بيان كنند و اهداف آن را توضيح دهند و خيري را كه اسلام در دنيا و آخرت به دنبال دارد به صورت مشروح بيان كنند.

عوامل ديگري نيز در اين زمينه دخيل هستند: 
از قبيل محيط، راديو و تلويزيون، سفر به خارج، و نشست و برخاست با افرادي كه داراي عقايد باطل و اخلاق منحرف و جهل مركب هستند؛ و بقيه ي عواملي كه آن ها را از اسلام گريزان مي كند و به الحاد و بي بند و باري تشويق مي نمايد.

 بسياري از جوانان فاقد علوم مفيد و عقيده ي صحيح هستند و از طرفي طوفاني از ترديدها و شبهات و تبليغات گمراه كننده و هوسهاي فريبنده به سوي آن ها سرازير است، بنابر اين در نتيجه آن ها منحرف شده و از هر آنچه به اسلام منسوب است متنفرند. در اين مورد چه زيبا گفته اند:

أتانِي هَوَاها قَبل أن أَعرِفَ الهَوَي                   فَصَادَفَ قَلباً خَالِياً فَتَمَكَّنا

 (سراينده قيس ابن ملوح عامري ( مجنون ليلي ) متوفاي 68 هه است .)

عشق او قبل از آن كه عشق را بشناسم نزدم آمد و با قلبي خالي رو به رو شد و در آن جاي گرفت.

 رساتر و راست تر و بهتر از اين فرموده الهي است كه مي فرمايد: «أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَـٰهَهُ هَوَاهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلَيْهِ وَكِيلًا﴿٤٣
 أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ ۚ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعَامِ ۖبَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا ﴿٤٤
 سوره مبارکه فرقان»

[ آيا كسي را كه هواي نفس خويش را معبود خود قرار داده ديده اي آيا تو بر او نگهبان خواهي بود. يا فكر مي كني كه بيشتر آن ها مي شنوند يا مي فهمند؛ نيستند آن ها مگر همچون چهارپايان بلكه گمراه تر از آنان هستند.]

بنده بر اين باورم كه راه درمان مشكلات فكري، اعتقادي و اخلاقي اين جوانان، بر اساس نوع بيماري، متنوع است.

مهمترين راههاي معالجه ي دين گريزي جوانان

مراجعه به قرآن كريم و سيره ي نبوي. انتخاب معلمان و مربيان دلسوز و آگاه به معرف ديني و نيكوكار. انتخاب مجريان، مديران و مسئولين آگاه، دلسوز و نيكوكار. انتخاب افرادي شايسته و با لياقت و درايت لازم، به عنوان بازرس و بازپرس. ممانعت جوانان از سفرهاي خارجي به بلاد كفر؛ مگر براي ضرورت. اصلاح دستگاههاي تبليغاتي و رسانه هاي گروهي در كشورهاي اسلامي از اخلاق غير اسلامي و بي بند و باري و اشاعه ي فساد.

اگر مسئولين امر در ادعاي خويش مبني بر اسلام خواهي و توجه به ملت به ويژه جوانان داراي صداقت هستند، بايد به اصلاح اين امور اقدام نمايند. تبليغ اسلام و نشر فرهنگ اصيل آن. تلاش در راستاي بيداري اسلامي، با استفاده از امكانات وسايل جديد. تربيت دعوتگران و سخنرانان توانا. 

از الله مي خواهم كه بر ما منت بگذارد و رهبران مسلمين را اصلاح كند و به آنان توفيق دهد تا آگاهي ديني داشته باشند و به دين تمسك جسته و از آنچه با اسلام مخالف است دوري گزينند و با صداقت و اخلاص و تلاش هاي مستمر با عوامل فساد مبارزه كنند؛ بيگمان الله شنواي نزديك است. 

 

 برگرفته از کتاب "مجموع فتاوي و مقالات متنوعة" شيخ ابن باز (ج 5 صفحات253، 254)

 

 

 

 

اهداف راه اندازی

اهداف راه اندازی

وبگاه "كنكاشي در افکار و باورها" وابسته به "پایگاه اطلاعاتی مقالات و تحقیقات" از روز شنبه مورخه 14 شهریور ماه 1394 به طور رسمی آغاز به فعالیت نموده است .

این وبگاه اهداف پایگاه مادر یعنی "پایگاه اطلاعاتی مقالات و تحقیقات" را دنبال نموده و هدف آن دفاع از اسلام و مبارزه با معاندین و همچنین مبارزه با مشکلات اساسی جامعه امروز " بحران هویت " و " روشنفکری کاذب" شائع در میان جوانان جامعه ما می باشد .

از آنجا که رویکرد فعالیتی "پایگاه اطلاعاتی مقالات و تحقیقات" مبتنی بر اثبات حقیقت اسلام از طریق منطق و علم می باشد و در صدد آن است تا با ارائه مطالب و مقالات نویسندگان مختلف به اثبات حقیقت دین و دیانت و اسلام و معرفی اسلام ناب بپردازد و تحت شعاع قرار دادن تمامی مقوله های جامعه امروزی کار دشواری می باشد از این رو  تصمیم به راه اندازه پایگاه "كنكاشي در افکار و باورها" گردید تا در فضایی تخصصی و ویژه به کنکاش باورهای معاندین و مخالفین اسلام بپردازد باورهایی که همچون آفت بر تن نازنین اسلام افتاده اند و سعی در تجزیه آن می نمایند . از همین رو اهداف اصلی راه اندازی این پایگاه به شرح ذیل اعلام می گردند .

1- بیان افکار و دیدگاه ها و اعتقادات ادیان و مکاتب مختلف

2- نقد و بررسی افکار و باورهای ادیان و مکاتب ( در گام بعدی احزاب و فرق)

3- معرفی و شناساندن چهره واقعی شخصیت ها و بزرگان هر مکتب و آئین

4- معرفی و شناندن متون و مطالب واقعی مطروحه در کتبشان

5- بیان و معرفی چهره حقیقی اسلام ناب برپایه قرآن کریم و روایات صحیحه (در گام بعدی سخنان ائمه و بزرگان دین)

6- انتشار مقالات و مستندات مرتبط با موضوعات مطروحه در لیست موضوعی وبگاه

7- شناساندن چهره واقعی دشمنان جامعه و خارج نشینان  منفعت طلب معاند دین 

8- معرفی افکار انحرافی سلطه یافته در جامعه اسلامی بخصوص قشر نوجوان و جوان

9- مبارزه با بحران هویت دینی و فرهنگی تسلط یافته بر جامعه 

10- معرفی چهره واقعی روشنفکری های کاذب شیوع یافته در جامعه و مبارزه با آن



لازم به ذکر است که زمینه فعالیتی این پایگاه مبارزه با مکاتب و ادیان و احزابیست که به طور نامخصوص در افکار و ذهنیات و باورهای جوانان ما تاثیر گذاشته و باعث دوری آنان از اسلام و یا دشمنی آنها با اعتقادات اسلامی و مخالفت با آن می گردد . 

 

همچنین هدق ما در اینجا تحمیل فکر یا نگرشی به کسی نمی باشد و برای اعتقادات و باورهای همه افراد تا وقتی که به دشمنی آشکار با اسلام نپردازند احترام قائل بوده و برای ما دارای اهمیت می باشند اما در صورتی که افراد و یا باورمندان به آن افکار و یا ادیان و مکاتب به مبارزه با اسلام برآمده باشند ما هم بعنوان یک مدافع و باورمند اسلامی و مسلمان و به عنوان محققین اسلامی در مباحث ادیان و مکاتب و افکار و احزاب وظیفه خود دانسته که به دفاع از باورهای انسانی و حقیقی بپردازیم ...

فَبَشِّرْ عِبَادِ﴿١٧ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ۚ أُولَـٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّـهُ ۖ وَأُولَـٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ ﴿١٨سوره مبارکه زمر

مژده بده به بندگانم.آن کسانی که به همه‌ی سخنان گوش فرا می‌دهند و از نیکوترین و زیباترین آنها پیروی می‌کنند. آنان کسانیند که الله هدایتشان بخشیده است، و ایشان واقعاً خردمندند.

 

إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللَّـهِ الْإِسْلَامُ ۗ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ ۗ وَمَن يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللَّـهِ فَإِنَّ اللَّـهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ ﴿١٩ سوره مبارکه آل عمران

بیگمان دین (حق و پسندیده) در پیشگاه الله اسلام (یعنی خالصانه تسلیم فرمان الله شدن) است (و این، آئین همه‌ی پیغمبران بوده است) و اهل کتاب (در آن) به اختلاف برنخاستند مگر بعد از آگاهی (بر حقیقت و صحّت آن؛ این کار هم) به سبب ستمگری و سرکشی میان خودشان بود (و انگیزه‌ای جز ریاست‌خواهی و انحصارطلبی نداشت). و کسی که به آیات الله(اعم از آیات دیدنی در آفاق و انفس، یا آیات خواندنی در کتابهای آسمانی پشت کند و) کفر ورزد (بداند که) بیگمان الله زود حسابرسی می‌کند.

وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ ﴿٨٥سوره مبارکه آل عمران

و کسی که غیر از (آئین و شریعت) اسلام، آئینی برگزیند، از او پذیرفته نمی‌شود، و او در آخرت از زمره‌ی زیانکاران خواهد بود.

 

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّـهِ الْكَذِبَ وَهُوَ يُدْعَىٰ إِلَى الْإِسْلَامِ ۚ وَاللَّـهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ ﴿٧ سوره مباره صف

چه کسی ستمکارتر از کسی است که بر الله دروغ می‌بندد، در حالی که او به اسلام فراخوانده می‌شود؟! الله مردمان ستمگر را رهنمود نمی‌گرداند (و به حق نمی‌رساند).

 


در صورت وجود هرگونه سوال در ذیل همین پست مطرح نموده تا پاسخ دهیم ...

اطلاعیه

اطلاعیه

این وب وابسته به " پایگاه اطلاعاتی مقالات و تحقیقات " می باشد . که هدف آن روشنگری در باب مسائل مربوط به ادیان و مکاتب و افکار و مبارزه با بحران هویت و روشنفکری کاذب شایع در جامعه می باشد . امری که امروزه سبب انحراف بسیاری از جوانان گردیده است .

 

این وب در دست راه اندازه است ...

*************************************

انقضای خبر در تاریخ شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ صورت پذیرفت ...

 این پایگاه از تاریخ شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ به طوز رسمی فعالیت خود را آغاز نمود ...
 

 

 

 

 

وب در دست ساخت