حکم طریقت در اسلام چیست؟

كنكاشي در افکار و باورها

 شنیدن قرآن به صورت آنلاین استغفار را فراموش نكن

حکم طریقت در اسلام چیست؟

حکم طریقت در اسلام چیست؟

بدون شک طریقت های صوفیه منکر هستند، و حتی بعضی از آنها کفر می باشند، و بعضی دیگرشان کفر نیست اما بدعت هستند، زیرا طریقتی که سلوک و پیروی آن واجب است همان طریق پیامبرمان محمد صلی الله علیه وآله و صحبه وسلم است. الله عزوجل می فرماید : « وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِی مُسْتَقِیمًا فَاتَّبِعُوهُ...» ﴿١٥٣﴾ (سوره مبارکه انعام). یعنی: «این راه مستقیم من است، از آن پیروی کنید». 
و فرمود : « وَهَذَا کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ مُبَارَکٌ فَاتَّبِعُوهُ...» ﴿١٥٥﴾ (سوره مبارکه انعام).یعنی: «و این کتابی است پر برکت، که ما (بر تو) نازل کردیم؛ از آن پیروی کنید». و فرمود : « ... وَمَا آتَاکُمْ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا...» ﴿٧﴾ (سوره مبارکه حشر). یعنی : «آنچه را رسول الله برای شما آورده بگیرید (و اجرا کنید)، و از آنچه نهی کرده خودداری نمایید».

پس بر مسلمانان واجب است که بر منهج و روش محمد صلی الله علیه و آله و صحبه و سلم حرکت کنند، و بر سیرت و دین او استقامت ورزند، الله متعال می فرماید : « قُلْ إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِی یُحْبِبْکُمْ اللَّهُ وَیَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ ...» ﴿٣١﴾ (سوره مبارکه آل عمران). یعنی : «بگو: اگر الله را دوست می‏دارید، از من پیروی کنید! تا خدا (نیز) شما را دوست بدارد؛ و گناهانتان را ببخشد».

پس صراط مستقیم الهی، آن منهجی است که پیامبرمان صلی الله علیه وآله و صحبه و سلم بر آن بودند، و همان طریق و راهی است که در این آیه به نعمت ذکر شده است : « اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ ...»﴿٧﴾ ( سوره مبارکه فاتحه)؛ «ما را به راه راست هدایت کن، راه کسانی که آنان را مشمول نعمت خود ساختی».

(و کسانی که نعمت داده شدند) پیامبران و صادقین و شهداء و صالحین هستند که در این آیه نیز ذکر شده اند : « وَمَنْ یُطِعْ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنْ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُوْلَئِکَ رَفِیقًا»﴿٦٩﴾ (سوره مبارکه نساء ). یعنی : «و کسی که الله و پیامبر را اطاعت کند، (در روز رستاخیز،) همنشین کسانی خواهد بود که الله ، نعمت خود را بر آنان تمام کرده؛ از پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان؛ و آنها رفیقهای خوبی هستند».

این همان راه راست است؛ اما طریقت های صوفیه شامل شرک هستند، مانند عبادت بعضی از شیوخشان، و استغاثه و فریاد خواهی از بعضی شیوخ خود، و بعضی از آنان از کسب علوم شرعی دوری می ورزند، و یا بعضی می گویند : قلبم درباره پروردگارم برایم چنین گفت! و یا به شرعی که محمد علیه الصلاه والسلام آورده اعتراف نمی کنند، و این قبیل بدعتها که زیاد در بینشان هست.

و یا بعضی از مریدها که می گویند : بر توست که خود را در مقابل حال و مراد شیخ تسلیم کنی! و نباید بر او اعتراض کنی! و باید در مقابل وی همچون جنازه ای در بین دستان غسال باشی!

این طریقتها همگی فاسد و گمراه هستند».

سماحه الشیخ عبد العزیز بن باز رحمه الله؛ “فتاوی نور علی الدرب” (۱/۲۱،۲۲) .

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

نظر فقهای شیعه در باره طریقت .نظر فقهای شیعه درباره طریقت

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

استفتاء :
حضور در خانقاه و شرکت در مجالس صوفیه و پیروی از دستور قطب و امثال آن چگونه است؟

نظرات آیات عظام سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، تبریزی، بهجت و فاضل لنکرانی (دامت افاضاتهم) :

آیت الله سیستانی :
جایز نیست

آیت الله مکارم شیرازی :
عموم فرق صوفیه دارای انحرافاتی هستند. از آنها و مجالس و محافلشان اجتناب کنید.

آیت الله صافی گلپایگانی :
فرقه صوفیه از فرق منحرف هستند و قطب و خانقاه و عناوین دیگری شبیه اینها هیچ یک در اسلام از حضرت رسول اکرم و ائمه هدی (علیهم السلام) سابقه ندارد. تمامی اینها بدعتهایی است که افراد جاه طلب و شیفته دنیا برای جلب مردم بوجود آورده اند. معاشرت با این گروه و رفتن به خانقاه و مجالس آنان حرام است.

آیت الله تبریزی (ره) :
ترویج باطل جایز نیست.

حضرت آیت الله بهجت :
جایز نیست.

آیت الله فاضل لنکرانی (ره) :
جایز نیست.


منبع : مسائل جدید سید محسن محمودی/جلد 3/ص101


مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: